Καλώς ήλθατε στο Supermarket Παναγιωτάς!
ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συνταγές
Ζυμαρικά
Γλυκά
Σνακς
Σαλάτες
Κρέας
Θαλλασινά
Κοτόπουλο
Πίτες
Ορεκτικά
Ριζότο
Τάρτα με κολοκυθάκια & φέτα Ήπειρος

Μερίδες: μια ταρτιέρα 26εκ.
Χρόνος προετοιμασίας: 20΄
Χρόνος ψησίματος: 40΄

Υλικά

  • 250γρ. φέτα ΉΠΕΙΡΟΣ τριμμένη
  • 1 συσκευασία φύλλο σφολιάτας
  • 250γρ. κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. της σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. της σούπας άνηθο
  • 4-5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 γιαούρτι
  • 2 αβγά
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρετε τα κολοκυθάκια μαζί με το κρεμμύδι μέχρι να μαραθούν.

Βγάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο, προσθέτετε την τριμμένη φέτα ΉΠΕΙΡΟΣ, το δυόσμο, τον άνηθο και τη λιαστή ντομάτα. Βουτυρώνετε ένα ταψάκι ή μια ταρτιέρα και στρώνετε τον πάτο και τα πλαϊνά της με τη σφολιάτα. Με ένα πιρούνι τρυπάτε τη σφολιάτα σε διάφορα σημεία και με μαχαίρι κόβετε και απομακρύνετε ό,τι περισσεύει γύρω από το ταψί.

Απλώνετε πάνω της το μείγμα των κολοκυθιών. Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αβγά με το γάλα, το γιαούρτι και ανάλογο αλατοπίπερο. Περιχύνετε το μείγμα των κολοκυθιών και ψήνετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρει χρώμα η ζύμη και η γέμιση της τάρτας.

Σερβίρετε την τάρτα ζεστή ή χλιαρή, κόβοντάς τη σε κομμάτια.

Μυστικό

Με την ίδια γέμιση μπορείτε να φτιάξετε πίτα, σκεπάζοντάς την από πάνω με ένα δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να διπλασιάσετε τη δόση των υλικών της γέμισης.

 

πηγή : epirus.gr

Copyright © 2015 Παναγιωτάς ΑΕ
Μέλος του Ομίλου ΑΣΤΕΡΑΣ
Visa Mastercard Dinnerss Maestro
Haccp"
Σχεδίαση & ανάπτυξη Global Media
Facebook Twitter YouTube
Instagram