Καλώς ήλθατε στο Supermarket Παναγιωτάς!
ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συνταγές
Ζυμαρικά
Γλυκά
Σνακς
Σαλάτες
Κρέας
Θαλλασινά
Κοτόπουλο
Πίτες
Ορεκτικά
Ριζότο
Αραβική πίτα με Dirollo καπνιστό

Μερίδες: 4 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 
15'

Υλικά

  • 150γρ. τυρί Dirollo καπνιστό 14% λιπαρά
  • 4 αραβικές πίτες
  • 1 φλιτζάνι λάχανο λευκό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι λάχανο κόκκινο ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια μαρούλι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο μέτριο ξυσμένο στον τρίφτη
  • ½ πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη σε μπαστούνια
  • 2 κλαδάκια σέλινο ψιλοκομμένο

Για την σως:

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
  • 3 κουτ. της σούπας ταχίνι
  • ½ κουτ. του γλυκού μέλι
  • 1 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/3 κουτ. του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC και ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά σας.

Απλώνετε τις πίτες σε ένα ταψάκι. Τις πασπαλίζετε με το τριμμένο καπνιστό Dirollo και τις βάζετε στο δυνατό φούρνο ίσα να ζεσταθούν και να λιώσει ελαφρά το τυρί.

Στο μεταξύ αναμιγνύετε σε ένα μπολ το λευκό και το κόκκινο λάχανο, το καρότο, το μαρούλι, την κόκκινη πιπεριά και το σέλινο και αλατίζετε τρίβοντας και πιέζοντας τα λαχανικά να μειωθεί λίγο ο όγκος τους.

Ετοιμάζετε και τη σως αναμιγνύοντας όλα τα υλικά της σε ένα μπολ και βγάζετε τις πίτες από το φούρνο. Μοιράζετε τη σαλάτα πάνω στις πίτες, προσθέτετε τη σως ταχινιού και τις τυλίγετε σε ρολά, στερεώνοντάς τις με αλουμινόχαρτο.

Σερβίρετε αμέσως.

Μυστικό

Μπορείτε να προσθέσετε στα σάντουιτς ψιλοκομμένο καπνιστό ζαμπόν γαλοπούλας ή ψητό κοτόπουλο ψιλοκομμένο.

πηγή: dirollo.gr

 

Copyright © 2015 Παναγιωτάς ΑΕ
Μέλος του Ομίλου ΑΣΤΕΡΑΣ
Visa Mastercard Dinnerss Maestro
Haccp"
Σχεδίαση & ανάπτυξη Global Media
Facebook Twitter YouTube
Instagram