Καλώς ήλθατε στο Supermarket Παναγιωτάς!
ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Instagram
Συνταγές
Ζυμαρικά
Γλυκά
Σνακς
Σαλάτες
Κρέας
Θαλλασινά
Κοτόπουλο
Πίτες
Ορεκτικά
Ριζότο
Tiramisu στο ποτήρι με σαβαγιάρ και Dirollo Spread

Μερίδες: 6 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 30΄

Υλικά

  • 300γρ. Dirollo spread 4% λιπαρά
  • 4 κουτ. της σούπας ζάχαρη
  • 3 κρόκους αβγών
  • 2 ασπράδια αβγών
  • λίγο καφέ εσπρέσσο loungo
  • 3 κουτ. της σούπας μαύρο ρούμι ή λικέρ καφέ
  • 6 μπισκότα σαβαγιάρ κομμένα στη μέση
  • λίγη σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη στον τρίφτη

Εκτέλεση

Τοποθετείτε τους κρόκους των αβγών μαζί με τη μισή ζάχαρη σε μπολ πάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και χτυπάτε με σύρμα μέχρι να ασπρίσει το μίγμα. 

Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε τα ασπράδια των αβγών με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μια σφικτή μαρέγκα και την αφήνετε στην άκρη.

Ρίχνετε το Dirollo spread στο μίγμα των κρόκων ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέστε το ρούμι ή το λικέρ καφέ και ανακατεύετε λίγο ακόμη.

Ρίχνετε και τη μαρέγκα σε δύο δόσεις, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί.

Ραντίζετε τα σαβαγιάρ με τον εσπρέσο. Τοποθετείτε το  πρώτο κομμάτι  στο βάθος κάθε ποτηριού. Ρίχνετε από μια κουταλιά κρέμα, το δεύτερο κομματάκι και πάλι κρέμα. Μοιράζετε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και την κρέμα στα ποτήρια.

Τα αφήνετε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα. Την τελευταία στιγμή πασπαλίζετε τα τιραμισού με την τριμμένη σοκολάτα και σερβίρετε.

πηγή: dirollo.gr

Copyright © 2015 Παναγιωτάς ΑΕ
Visa Mastercard Dinnerss Maestro
Haccp"
Σχεδίαση & ανάπτυξη Global Media
Facebook Twitter YouTube
Instagram