Καλώς ήλθατε στο Supermarket Παναγιωτάς!
ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Instagram
Συνταγές
Ζυμαρικά
Γλυκά
Σνακς
Σαλάτες
Κρέας
Θαλλασινά
Κοτόπουλο
Πίτες
Ορεκτικά
Ριζότο
Κορμός Black forest με Dirollo Spread

Χρόνος προετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος:
40'

Υλικά

Για την κρέμα:

  • 400γρ. Dirollo spread 4% λιπαρά (2 συσκευασίες)
  • 200ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 4 κουτ. της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 200γρ. σοκολάτα λευκή σε κομματάκια
  • 2 βανίλιες
  • 20 κεράσια από κομπόστα (στραγγισμένα)
  • 2 κουτ. της σούπας λικέρ βύσσινο

Για το παντεσπάνι:

  • 4 αβγά (χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια)
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
  • 2/3 φλιτζάνι του τσαγιού φαρίνα
  • 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού κακάο κοσκινισμένο
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το σιρόπι:

  • ½ φλιτζ. του τσαγιού ζάχαρη
  • ½ φλιτζ. του τσαγιού νερό
  • λίγο λικέρ βύσσινο

Για τη διακόσμηση:

  • μερικά στραγγισμένα κεράσια από κομπόστα
  • 200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ξυσμένη

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια με τη μισή ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα.

Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να ασπρίσει το μείγμα, να φουσκώσει και να κάνει φουσκάλες.

Ανακατεύετε το κακάο με τη φαρίνα. Με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα αρχίζετε να τα προσθέτετε σε δόσεις στο μίγμα των κρόκων, εναλλάξ με το γάλα. Σταματάτε το μίξερ και προσθέτετε τη μαρέγκα σε 2-3 δόσεις, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί.

Στρώνετε ένα ταψάκι διαστάσεων 25Χ35εκ. με χαρτί ψησίματος και αδειάζετε το μίγμα. Ψήνετε το παντεσπάνι στον προθερμασμένο φούρνο για 20' περίπου.

Το βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε να περάσουν 2-3' και το αναποδογυρίζετε σε βαμβακερή πετσέτα. Αφαιρείτε προσεκτικά το χαρτί ψησίματος, γυρίζετε το παντεσπάνι σε ρολό και αφήνετε να κρυώσει μαζί με την πετσέτα.

Ετοιμάζετε το σιρόπι:

Βράζετε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό για 5'. Αρωματίζετε με το λικέρ και αφήνετε να κρυώσει. Βάζετε και τα κεράσια σε μπολ, τα περιχύνετε με το λικέρ  και αφήνετε να μαριναριστούν στο ψυγείο.

Ετοιμάζετε την κρέμα:

Λιώνετε τη σοκολάτα σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά μαζί με την κρέμα γάλακτος κι αφήνετε να γίνει χλιαρή. Αφρατεύετε το Dirollo spread χτυπώντας το στο μίξερ με τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και προσθέτετε τη λιωμένη λευκή σοκολάτα. Όταν ομογενοποιηθεί η κρέμα την αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστείτε.

Τοποθετείτε το παντεσπάνι στον πάγκο σας και το σιροπιάζετε ελαφρά αλείφοντάς το με πινέλο. Αφού απορροφήσει το σιρόπι, απλώνετε πάνω του τη μισή ποσότητα κρέμας και μοιράζετε τα στραγγισμένα κεράσια. Τυλίγετε το παντεσπάνι σε ρολό και καλύπτετε την επιφάνειά του με την υπόλοιπη κρέμα.

Διακοσμείτε τον κορμό με τρίμμα σοκολάτας και κεράσια και την αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον πριν τη σερβίρετε.

πηγή: dirollo.gr

Copyright © 2015 Παναγιωτάς ΑΕ
Visa Mastercard Dinnerss Maestro
Haccp"
Σχεδίαση & ανάπτυξη Global Media
Facebook Twitter YouTube
Instagram