Καλώς ήλθατε στο Supermarket Παναγιωτάς!
ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συνταγές
Ζυμαρικά
Γλυκά
Σνακς
Σαλάτες
Κρέας
Θαλλασινά
Κοτόπουλο
Πίτες
Ορεκτικά
Ριζότο
Κεφτεδάκια κοτόπουλου με Dirollo καπνιστό

Μερίδες: 4 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 20'

 Υλικά

  • 150γρ. Dirollo καπνιστό 14% λιπαρά κομμένο σε κυβάκια
  • 50γρ. Dirollo καπνιστό 14% λιπαρά τριμμένο
  • 500γρ. κιμά από κοτόπουλο
  • 3 φέτες ψωμί σίκαλης χωρίς την κόρα μουλιασμένο σε νερό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα 4
  • 1 χούφτα μαϊντανό κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 3-4 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη ή μισό κουτ. γλυκού ξερή
  • 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. της σούπας κρασί λευκό
  • ½ κουτ. του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 αβγό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στο grill στους 210οC και στρώνετε ένα ταψάκι με χαρτί ψησίματος.

Τοποθετείτε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το κρασί και τη φρέσκια ρίγανη (αν χρησιμοποιήσετε) στο μπλέντερ και τα πολτοποιείτε. 

Αναμιγνύετε σε ένα μπολ τον κιμά του κοτόπουλου, το μουλιασμένο και στυμμένο ψωμί, το μίγμα του κρεμμυδιού, την ξερή ρίγανη (αν δεν χρησιμοποιήσετε φρέσκια), το τριμμένο Dirollo καπνιστό, την πάπρικα, το αβγό, το αλάτι , το πιπέρι και ζυμώνετε καλά τα υλικά.

Παίρνετε μικρές ποσότητες από το μίγμα του κιμά και πλάθετε στρογγυλούς κεφτέδες στο κέντρο των οποίων τοποθετείτε από ένα κυβάκι Dirollo καπνιστό και τους ξαναπλάθετε ώστε να είναι από παντού καλυμμένο το τυρί.

Αραδιάζετε τα κεφτεδάκια στο ταψάκι και το τοποθετείτε ψηλά στο φούρνο. Τα ψήνετε για 8-10' περίπου από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Τα σερβίρετε ζεστά, συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα.  

Μυστικό

Αφήστε το μίγμα του κιμά στο ψυγείο μισή ώρα πριν πλάσετε τα κεφτεδάκια για να μαριναριστεί ο κιμάς με τα αρώματα των μυρωδικών.

πηγή : dirollo.gr

Copyright © 2015 Παναγιωτάς ΑΕ
Visa Mastercard Dinnerss Maestro
Haccp"
Σχεδίαση & ανάπτυξη Global Media
Facebook Twitter YouTube
Instagram