Καλώς ήλθατε στο Supermarket Παναγιωτάς!
ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Instagram
Συνταγές
Ζυμαρικά
Γλυκά
Σνακς
Σαλάτες
Κρέας
Θαλλασινά
Κοτόπουλο
Πίτες
Ορεκτικά
Ριζότο
Ομελέτα φούρνου με τυριά Dirollo

Μερίδες: 4-6 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 10΄
Χρόνος ψησίματος: 35'

Υλικά

  • ½ φλιτζ. του τσαγιού Dirollo classic 14% λιπαρά τριμμένο
  • 1 φλιτζ. του τσαγιού Dirollo καπνιστό 14% λιπαρά τριμμένο
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 8 αβγά
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ.  του καφέ γάλα
  • 8 φέτες ζαμπόν με λίγα λιπαρά κομμένο σε καρεδάκια
  • 2 κουτ. της σούπας αλεύρι φαρίνα
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό.

Ζεσταίνετε το βούτυρο σε τηγάνι αντικολλητικό και σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμυδάκια.

Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αβγά με το γάλα και προσθέτετε μέσα τα τριμμένα τυριά Dirollo classic και Dirollo καπνιστό, το ζαμπόν και αλατοπίπερο. Πασπαλίζετε από πάνω το αλεύρι, ρίχνετε τα σοταρισμένα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και ανακατεύετε για λίγο ακόμη.

Βουτυρώνετε πολύ καλά ένα ταψάκι πυρέξ και αδειάζετε μέσα το μείγμα των αβγών. Τοποθετείτε με διακοσμητικό τρόπο τα κομμένα στη μέση ντοματίνια και ψήνετε την ομελέτα στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.

 

Μυστικό

Αν έχετε τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο, ψήστε την ομελέτα στο μάτι της κουζίνας μέχρι να ψηθεί από κάτω και μετά προσθέστε τα ντοματίνια και ολοκληρώστε το ψήσιμο στο φούρνο.

 

 πηγή: dirollo.gr

 

Copyright © 2015 Παναγιωτάς ΑΕ
Visa Mastercard Dinnerss Maestro
Haccp"
Σχεδίαση & ανάπτυξη Global Media
Facebook Twitter YouTube
Instagram